Hyldeblomstsaft – En Frisk og Sød Fornøjelse​

by a.pico
Hyldeblomstsaft - Søndergården
Hyldeblomstsaft - Søndergården

Nu er det tid til at nyde hyldeblomstdrikken igen, og vi har set frem til det 😀

Hyldeblomstdrikken er utrolig populær i vores hjem, så vi laver altid en stor portion, som kan vare i lang tid. Vi fryser også vores hyldeblomstdrik ned, så vi kan nyde den endnu længere.

 

Hyldeblomstdrikken er en dejlig og forfriskende drik, der laves af hyldeblomster. Den er en af de mest elskede drikke i Danmark og er nem at lave. Den består af hyldeblomster, sukker, vand og citronsaft. Det er en fantastisk måde at tilføje ekstra smag og næring til din daglige kost. Udover at give en herlig smagsoplevelse, indeholder hyldeblomstdrikken også C-vitamin og antioxidanter. På en varm sommerdag er det en skøn måde at nyde en forfriskende drik.

 

Hylden i Haven

Hylden i haven er en smuk og farverig blomst, der er meget populær blandt haveejere. Den har store, hvide blomster, som blomstrer fra maj til september, som senere danner røde bær. 

Man kan både lave saft af blomsterne og bærene. Dog er der en stor smagsforskel mellem blomsterne og bærene, men begge dele kan stærkt anbefales at prøve. 

 

Hylden er desuden en robust plante, der kræver minimal pleje og trives både i solrige og skyggefulde haver. Den er også modstandsdygtig over for sygdomme og skadedyr. Derudover, så dufter blomsterne fantastisk.

Hyldeblomstsaft

Prep Time 3 days 30 minutes
Total Time 3 days 30 minutes

Ingredients
  

  • 2-2½ Liter vand
  • 60 Klasser udsprugne hyldeblomster
  • 6 stk øko citroner
  • 2 kg sukker / rørsukker
  • 2 Liter kogende vand
  • 60 Gram Citronsyre
  • 1 spsk Atamol

Instructions
 

  • Start med at tage alle blomsterne af stilkene. Stilkene skal ikke længere bruges så de kan bare smides ud.
  • Kom alle blomsterne i en stor skål.
  • Skær derefter alle citronerne i meget tynde skiver. Skiverne skal derefter kommes ned mellem blomsterne.
  • Drys sukker og citronsyre over og hæld knap kogende vand over det hele.
  • Dæk med et viskestykke og sæt skålen ind i køleskabet, eller et køligt lokale i 3-4 dage.
  • Rør i det en gang eller to om dagen.
  • Når væsken har stået i 3-4 dage er det blevet tid til at si saften fra gennem et rent klæde.
  • Saften kan derefter sætte på flasker og opbevares i køleskabet i op til ca. 8 uger. Det kan være en fordel at skolde eller bruge atamol til at rengøre flaskerne med.
  • Blandingforhold: Det er meget individuelt, hvor stærk man ønsker sin hyldeblomstsaft, men et god udgangspunkt er 1:6.

Notes

!Laver man store portioner, så kan det med fordel anbefales at fryse saften. Hvis du har rengjorte juicekartoner eller lignende, så er de nemme at fryse saften i.
Keyword Hyldeblomstsaft, saft, sommerdrink

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating